Ähertämistä………………………‏

10.10.2010 - 20:48 / katyri.


Laitan tällaisen “tilannetiedoituksen”, mutta nyt en sitten osaa oikein kuvitella miltä tää näyttää. Olen aika hukassa näitten väritysten kanssa vielä, ihan kokeilua vain nyt, ja saako tuosta tekstistä selvää ollenkaan? Eli kuinka pieneksi meneekään………… Vielä olisin kysynyt, voinko siinä esittelyssä (kunhan tiedän mitä tekstiä laittaisin) laittaa myös sitten sen runokirjani juokse pupu juokse www.opusliberum.com? (siis onko sen mainostaminen sallittua?)

Kategoria: scarabaeus.



Yksi vastaus - “Ähertämistä………………………‏”

  1. Ope Kirjoittaa:

    Tuosta näytteestäsi tulee ensin mieleen, että mikä kuvankäsittelyohjelma sinulla on? Jos käytössäsi on esim. Photoshop, tai joku muu ohjelma, jossa on käytössä layerit (tasot), voisit mielestäni tehdä niin, että skannaat sarjiksen ensin koneellesi riittävän korkearesoluutioisena (esim. 600 dpi) ja täysin mustavalkosena (1-bittinen). Kuvankäsittelyohjelmassa poistat sitten valkoisen osan kokonaan, jolloin vain ääriviivat jäävät jäljelle. Luot alimmaksi tasoksi valkoisen tason, ja näiden tasojen väliin uuden tason/uusia tasoja, joille toteutat värityksen. Näin pääset eroon ääriviivojen ympärillä olevista valkoisista reunoista.

    Ryhmässämme ainakin Ilmarilla ja zedlingillä on kuvankäsittelykokemusta, joten heiltä kannattaa myös kysyä vinkkejä.

    Eri asia sitten on sopivatko tuollaiset kompaktit väripinnat sarjakuvasi henkeen. Akverellimaisempaa otetta (esim. à la Corto Maltese) kannattaa ehkä myös harkita.

    Tekstit lienee syytä kirjoittaa erikseen ja pienentää sitten samaan kokoon. Ei todennäköisesti toimi kovin hyvin, jos tekstin koko vaihtelee ruudusta toiseen.

    Ihan ehdottomasti voit mainostaa omaa runoteostasi!

Trackback URI | Kommenttien RSS

Jätä vastaus



Kätyriopisto haukkaa happea
Työteliään syksyn 2010 (lehti, kaksi näyttelyä, blogi) jälkeen Kätyriopisto ottaa hetken rennommin. Blogi jatkuu, mutta päivittynee lähikuukausina hiukan totuttua harvemmin.

Kätyrikokelaat

Kommentit